Menu Content/Inhalt
Broadway and Off Broadway shows have a lottery, learn more at jerseyboysbroadwaytickets.us The Illusionists – Turn of the Century Tour illusionistsbroadwaytickets.us MLB 2017 season is about to start soon get ready clevelandindianstickets.us Fantastic seats at Broadway’s hit hamiltonbroadwaymusicaltickets.us
Home

About us

esterniSince 1922, The Experimental Station for the Food Preserving Industry (SSICA), operating through its headquarters in Parma and the section of Angri (Salerno), has been promoting the scientific and technical progress of the Italian food-preserving industry for the sectors of fruits, vegetables, meat and fish products through activities of research, consultancy, training and dissemination of information.

bibliotecaThanks to its specialized staff and cutting-edge laboratories, SSICA is one of the most important applied research bodies in the preserved food sector in Europe and in the world and takes part in national and international research projects. The Institute includes departments specific to different product sectors, as well as departments and laboratories in charge of more general activities; with its skilled staff and updated equipment it is able to experiment with new products, new processing and preservation procedures, also analyzing their economic and social impact. In 2016 SSICA has become a national foundation for international research.

Read more... 

News

Informazione per le aziende produttrici di conserve e semiconserve

Parma, 22 novembre 2016  

consem.jpg

Si comunicano i codici di marcatura adottati in Francia per l'anno 2017 (CTCPA-Centre Technique Conservation Produit Agricoles).

Read more...
 
Imprese e Controllo Ufficiale
Parma, 18 novembre 2016
   
L’ACCERTAMENTO TRIBUTARIO E I PROVVEDIMENTI DELL’ANTITRUST
TRA LE ATTIVITÀ PER IL CONTRASTO
ALLE FRODI AGROALIMENTARI

  Parma, 28 novembre 2016

A Parma il 28 novembre, con taglio pratico-operativo verranno esaminate e dibattute le criticità e le metodiche operative connesse alle attività ispettive, di audit e di indagine per l’acquisizione degli elementi di prova e attribuzione di responsabilità per una efficace azione di contrasto alle FRODI agroalimentari a tutela del prodotto, delle aziende e del consumatore.

Read more...
 
Export USA: il direttore Food and Drug Administration sul nuovo quadro legislativo
Parma, 18 novembre 2016


IL NUOVO QUADRO LEGISLATIVO
PER L'ESPORTAZIONE DEI PRODOTTI ALIMENTARI NEGLI STATI UNITI
Il 16 Novembre, presso la Sala Conferenze SSICA a Parma, si è tenuto un incontro informativo sulla nuova legislazione relativa all’esportazione dei prodotti alimentari negli Stati Uniti condotto da Mr McIff, direttore Food & Drug Administration – Europa.

Read more...