Menu Content/Inhalt
Broadway and Off Broadway shows have a lottery, learn more at jerseyboysbroadwaytickets.us The Illusionists – Turn of the Century Tour illusionistsbroadwaytickets.us MLB 2017 season is about to start soon get ready clevelandindianstickets.us Fantastic seats at Broadway’s hit hamiltonbroadwaymusicaltickets.us
Home

About us

esterniSince 1922, The Experimental Station for the Food Preserving Industry (SSICA), operating through its headquarters in Parma and the section of Angri (Salerno), has been promoting the scientific and technical progress of the Italian food-preserving industry for the sectors of fruits, vegetables, meat and fish products through activities of research, consultancy, training and dissemination of information.

bibliotecaThanks to its specialized staff and cutting-edge laboratories, SSICA is one of the most important applied research bodies in the preserved food sector in Europe and in the world and takes part in national and international research projects. The Institute includes departments specific to different product sectors, as well as departments and laboratories in charge of more general activities; with its skilled staff and updated equipment it is able to experiment with new products, new processing and preservation procedures, also analyzing their economic and social impact. In 2016 SSICA has become a national foundation for international research.

Read more... 

Departments and Areas

Funded Projects

News

Borsa di addestramento per tecnici diplomati
Parma, 25 gennaio 2017
 
È indetta una selezione per titoli e colloquio per il conferimento di Borse di Addestramento presso la Stazione Sperimentale delle Conserve Alimentari, sede di Parma.
Read more...
 
Borsa di addestramento per laureati
Parma, 25 gennaio 2017
 
È indetta una selezione per titoli e colloquio per il conferimento di Borse di Addestramento presso la Stazione Sperimentale delle Conserve Alimentari, sede di Parma. 

Read more...
 
Il Friuli agroalimentare: le azioni a tutela delle aziende
C.C.I.A.A. Udine, 24 febbraio 2017
 
Sono aperte le iscrizioni all'incontro formativo-informativo organizzato da SSICA e IRVEA–FederQuality, con la collaborazione e il patrocinio di C.C.I.A.A. Udine e Aafvg (Associazione Allevatori del Friuli Venezia Giulia)
Read more...
 
Esponenti del WUR in visita a SSICA

Parma, 21 ottobre 2016

Esponenti della Wageningen University and Research (WUR), in visita in Italia, hanno fatto tappa alla SSICA.

Read more...
 
Ambasciatore birmano in visita a SSICA
bir.jpg

Parma, 07 dicembre 2016

L’Ambasciatore Birmano Mynt Naung, a Parma in occasione del diploma ALMA a Ye Ko Naing, ha fatto visita alla SSICA. 

Read more...
 
Obbligo delle etichette nutrizionali

Parma, 13 dicembre 2016

La nuova etichetta nutrizionale per iprodotti alimentari è diventata obbligatoria dal 13 dicembre 2016 in seguito all'applicazione del Regolamento UE 1169/2011  che la disciplina.

Read more...