Menu Content/Inhalt
Home

About us

esterniSince 1922, The Experimental Station for the Food Preserving Industry (SSICA), operating through its headquarters in Parma and the section of Angri (Salerno), has been promoting the scientific and technical progress of the Italian food-preserving industry for the sectors of fruits, vegetables, meat and fish products through activities of research, consultancy, training and dissemination of information.

bibliotecaThanks to its specialized staff and cutting-edge laboratories, SSICA is one of the most important applied research bodies in the preserved food sector in Europe and in the world and takes part in national and international research projects. The Institute includes departments specific to different product sectors, as well as departments and laboratories in charge of more general activities; with its skilled staff and updated equipment it is able to experiment with new products, new processing and preservation procedures, also analyzing their economic and social impact. In 2010 SSICA has become a Special Agency of the Chamber of Commerce, Industry and Agriculture of Parma.

Read more... 

News

Collaboratore progetto regionale

Parma, 27 aprile 2016

La Stazione Sperimentale per l’Industria delle Conserve Alimentari ricerca, per il Dipartimento Conserve di Carne, n.1 collaboratore da inserire nell’ambito delle attività previste dal PROGETTO REGIONALE POR FESR 2014 – 2020 ASSE 1 Azione 1.2.2. CUP: J92I16000060002, dal titolo: “Innovare la filiera suina mediante la valorizzazione di sottoprodotti vegetali e l’impiego di avanzate tecnologie "omiche" e di processo, per la produzione sostenibile di carne e salumi ad impatto positivo sulla salute”. 

La domanda dovrà pervenire agli uffici SSICA entro il 15 maggio 2016, secondo le modalità indicate nel documento allegato.

Allegato  

 


 

 
Seminario FEDER QUALITY

Parma, 18 aprile 2016

IL CAMPIONAMENTO DEI PRODOTTI DI ORIGINE ANIMALE

Tra autocontrollo e controllo ufficiale: adempimenti, responsabilità, azioni di tutela e garanzie difensive





Read more...
 
Pubblicazione graduatoria assegni di ricerca

Parma, 14 aprile 2016

Si pubblicano in allegato le graduatorie finali risultanti dai colloqui del 12 aprile per il conferimento di Assegni di Ricerca.

Graduatoria Prot. N. 562 

Graduatoria Prot. N. 564