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esterniSince 1922, The Experimental Station for the Food Preserving Industry (SSICA), operating through its headquarters in Parma and the section of Angri (Salerno), has been promoting the scientific and technical progress of the Italian food-preserving industry for the sectors of fruits, vegetables, meat and fish products through activities of research, consultancy, training and dissemination of information.

bibliotecaThanks to its specialized staff and cutting-edge laboratories, SSICA is one of the most important applied research bodies in the preserved food sector in Europe and in the world and takes part in national and international research projects. The Institute includes departments specific to different product sectors, as well as departments and laboratories in charge of more general activities; with its skilled staff and updated equipment it is able to experiment with new products, new processing and preservation procedures, also analyzing their economic and social impact. In 2016 SSICA has become a national foundation for international research.

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Industria Conserve n. 3 2018 PDF Print

Parma, 23 gennaio 2019

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E' disponibile in formato elettronico il n. 3 (luglio-settembre ) 2018 di Industria Conserve, dedicato alla Reologia degli alimenti. 

Il volume è costituito dalle seguenti parti:

  • A. Trifirò, R. Fragni, La reologia degli alimenti - Introduzione 
    Rubrica tecnico-scientifica
  • S. Rozzi, R. Massini, G. Paciello, G. Pagliarini, S. Rainieri, A. Trifirò, Heat treatment of fluid foods in a shell and tube heat exchanger: comparison between smooth and helically corrugated wall
  • A. Trifirò, R. Reverberi, G. Antonioli, I. Morano, Controllo in linea della viscosità nel processo di produzione dei passati di pomodoro,  
  • A. Trifirò, S. Gherardi, C. Zoni, A. Zanotti, M. Pistocchi, G. Padello, F. Sommi, P. L. Arelli, M. A. M. Antequera, Variazioni qualitative nel processo produttivo di concentrati di pomodoro: effetti dei trattamenti termici  
  • A. Trifirò, F. Pagliari, S. Gherardi, Pressure Losses Calculation in Continuous Heat Exchangers for Tomato Paste
  • A. Trifirò, S. Ranieri, S. Bottero, S. Gherardi, C., M. Calza, R. Aldini, Effetti dell’omogeneizzazione sul comportamento reologico di passati di pomodoro
    Eventi 
  • Relazione sul 13° Congresso Mondiale del pomodoro da industria e 15° Simposio ISHS, a cura di L. Sandei

In allegato il pdf della rivista

Alle ditte contribuenti saranno comunicati tramite newsletter i dati per accedere al testo integrale della rivista.  

 
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