Menu Content/Inhalt
Concept 2 Rowing machine review http://concept2rower.us 2017-18 NHL Season - http://pittsburghpenguinstickets.org Fantastic seats at Broadway’s hit hamiltonbroadwaymusicaltickets.us Bowflex Max Trainer M5, Elliptical Trainers http://bowflexmaxtrainer.us
Home

About us

esterniSince 1922, The Experimental Station for the Food Preserving Industry (SSICA), operating through its headquarters in Parma and the section of Angri (Salerno), has been promoting the scientific and technical progress of the Italian food-preserving industry for the sectors of fruits, vegetables, meat and fish products through activities of research, consultancy, training and dissemination of information.

bibliotecaThanks to its specialized staff and cutting-edge laboratories, SSICA is one of the most important applied research bodies in the preserved food sector in Europe and in the world and takes part in national and international research projects. The Institute includes departments specific to different product sectors, as well as departments and laboratories in charge of more general activities; with its skilled staff and updated equipment it is able to experiment with new products, new processing and preservation procedures, also analyzing their economic and social impact. In 2016 SSICA has become a national foundation for international research.

Read more... 

Departments and Areas

Funded Projects

News

Corso Food Export Managing Controller PDF Print

Parma, 22 maggio 2018

I NUOVI MANAGER DELL’EXPORT ALIMENTARE
Dal 18 al 20 Giugno a Parma presso SSICA in Viale Tanara 31/a

foodman.jpg
Food Export Managing Controller 
FORMARE NUOVI MANAGER DELL'EXPORT ALIMENTARE professionisti con specifiche e strategiche competenze tecniche, giuridiche, operative e gestionali riguardanti le diverse fasi di export di prodotti agroalimentari. 

 

A Parma dal 18 al 20 giugno, un corso di formazione e specializzazione, fondamentale per le P.M.I. (Piccole e Medie Imprese) e in generale per gli operatori (biologi, tecnologi alimentari, chimici, avvocati, ispettori, auditor, consulenti all’export e addetti al Controllo Qualità) che operano nell’ambito dell’esportazione dei prodotti agroalimentari verso Paesi UE ed extra UE quali USA, Australia, Giappone, Russia e Comunità EurAsEC e altri Paesi Terzi con i quali esistono accordi bilaterali.
Durante l’evento formativo si illustreranno inoltre i benefici e le potenzialità del Food Label Check, un innovativo strumento che, in un’ottica di prevenzione, coadiuva le aziende nel garantire corrette informazioni ai consumatori.
Il personale formato avrà la facoltà di essere inserito, previa richiesta, nel Registro Nazionale Ispettori e Operatori della Qualità istituito al fine di supportare le aziende e favorire la ricerca di professionisti con specifiche competenze nei diversi ambiti operativi.
Un evento formativo organizzato da SSICA, Borsa Merci Telematica e Federquality e patrocinato dalla Commissione Europea e da Accredia.

PROGRAMMA

COMUNICATO ACCREDIA  

ALLEGATO 

 

 
< Prev   Next >