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About us

esterniSince 1922, The Experimental Station for the Food Preserving Industry (SSICA), operating through its headquarters in Parma and the section of Angri (Salerno), has been promoting the scientific and technical progress of the Italian food-preserving industry for the sectors of fruits, vegetables, meat and fish products through activities of research, consultancy, training and dissemination of information.

bibliotecaThanks to its specialized staff and cutting-edge laboratories, SSICA is one of the most important applied research bodies in the preserved food sector in Europe and in the world and takes part in national and international research projects. The Institute includes departments specific to different product sectors, as well as departments and laboratories in charge of more general activities; with its skilled staff and updated equipment it is able to experiment with new products, new processing and preservation procedures, also analyzing their economic and social impact. In 2016 SSICA has become a national foundation for international research.

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News

Industria Conserve n. 3 2017 PDF Print

Parma, 19 settembre 2017

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E' disponibile in formato elettronico il n. 3 (luglio-settembre 2017) di Industria Conserve, completamente dedicato al pomodoro.

Il volume comprende i seguenti articoli:

  1. Valutazione dei principali macro e micro elementi caratterizzanti la qualità e la tipicità durante la produzione di alcuni derivati di pomodoro provenienti dal Nord Italia:passata e cubettato – Dati sperimentali campagna 2016
  2. Idoneità varietale di pomodoro proveniente dal Sud Italia per la produzione di derivati industriali - Sperimentazione 2016
  3. Trattamento termico dei derivati nonconcentrati del pomodoro

Sono presenti inoltre le seguenti rubriche:

  • Legislazione Alimentare, dove vengono analizzate le ultime disposizioni legislative in materia di pomodoro e derivati
  • Eventi, dove si parla dettagliatamente dell'ultima edizione del Tomato Forum, svoltasi a Roma lo scorso giugno
  • Interviste ai principali esponenti delle associazioni e istituzioni che rappresentano l'industria di trasformazione del pomodoro

In allegato il pdf della rivista.

Alle ditte contribuenti saranno comunicati tramite newsletter i dati per accedere al testo integrale della rivista.

 
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